Šarapatku nezvolili do Rady ČT. V koalici údiv a zklamání

09.05.2024 17:51

Mediální výbor dnes zúžil počet uchazečů na jedno uvolněné místo v Radě ČT, poznamenal na svém twitterovém profilu místopředseda hnutí STAN, poslanec Jan Lacina. Velmi záhy se ozval Zdeněk Šarapatka, publicista, jehož jméno ve zúženém počtu uchazečů nefiguruje. A nebyl sám, zastal se ho i někdejší poslanec za TOP 09 Miroslav Kalousek.

Šarapatku nezvolili do Rady ČT. V koalici údiv a zklamání
Foto: Hana Brožková
Popisek: Zdeněk Šarapatka

„Mediální výbor právě zúžil počet uchazečů na jedno uvolněné místo v Radě ČT: Jan Mikuláštík, Vladimír Karmazín a Veronika Sedláčková. A do Rady ČRo: Jakub Chytil, Zdeněk Mahdal a Petr Šíla. Definitivně rozhodne plénum Sněmovny v dohledné době,“ zmínil na sociální síti X poslanec Jan Lacina, který mimo jiné v komentářích uvedl, že on sám pro Zdeňka Šarapatku hlasoval, stejně jako ostatní poslanci hnutí STAN v mediálním výboru. Jak dodal, volba byla tajná.

„Za podporu mé kandidatury do Rady ČT děkuju všem, kteří dali přednost nezávislé České televizi před ČT ohebnosti, lokajství a servility tamních politických nádeníků ke zlu. Rozkaz zněl ale jasně: mediální výbor Sněmovny zvolil v předvolbě do rady raději komunistického esenbáka a stoupence nácků či odborně zcela nepolíbeného, zasloužilého sokolíka z Vizovic. Žádný brek, jen povzdech únavy: nejvíc mrzí podrazy od vlastních: sukně stažená před brodem a místo boje za své lidi rezignace šéfky partaje před koaličními ultras ODS, co kamarádí s proruskou verbeží v Radě ČT. Marnost nad marnost, Benda a Babiš jsou tady silnější. Drž se, Česká televize...,“ napsal publicista Zdeněk Šarapatka a sdílel právě Lacinův status.

Konec Šarapatky okomentoval také někdejší poslanec Miroslav Kalousek (TOP 09). „V r. 2015 se nám podařilo společně s Miroslavou Němcovou prosadit do Rady ČT pana Zdeňka Šarapatku. V těžkých časech ‚Zemanobabišovské dominance‘ a v bojích o charakter ČT prokázal profesionalitu, mravní integritu a především odvahu k zápasu se všemi Matochy a Xavery. Což byly zjevně vlastnosti, proč ho současná vládní většina znovu volit odmítla. Chápu. A je mi z toho hodně smutno,“ uvedl Kalousek.

Kalousek nebyl sám, kdo se Šarapatky zastal. „Zdeněk Šarapatka je ctihodný muž s neochvějnou morálkou a pevnými zásadami. Byl by důstojným členem Rady České televize a bylo pro mě samozřejmostí mu odevzdat v obou kolech svůj hlas. Moc mě mrzí, že to nedopadlo, jako TOP 09 jsme udělali maximum,“ poznamenal také předseda poslaneckého klubu TOP 09 Jan Jakob.

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Vanda Efnerová

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat
Mgr. Jan Farský byl položen dotaz

Proč jste jako jiní neodpověděli na otázky týkající se svobody projevu?

https://beta.parlamentnilisty.cz/arena/monitor/Prekvapeni-ze-SPOLU-Vondra-zaslal-odvaznou-odpoved-Muze-mit-dohru-755196. Je to proto, že máte máslo na hlavě, protože jste to hlavně vy, kdo tu chce omezit svobodu slova - vy to tedy nazýváte boj s dezinformacemi, ale přitom ani nejste schopni definova...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Uživateli nejlépe hodnocený komentář

.. Kalousek už asi zapomněl,jak doprovázel spolu s Němcovou pres. Klause do Kremlu, Uživatel se přihlásil ke kodexu Dobré Diskusečistíčskvrn , 09.05.2024 18:33:30
.. a jak se tam s Putinem oblizovali tak ,až to bylo trapný a nechutný. Mirda i Mirka s plnou hubou kaviáru a vodky. To už zapomněl.

|  20 |  0

Další články z rubriky

„Vám těch 29 Kč nevadí?“ První výstřel Rohlik.cz proti Wolt.cz a Foodora.cz. Lidé naštvaní

14:45 „Vám těch 29 Kč nevadí?“ První výstřel Rohlik.cz proti Wolt.cz a Foodora.cz. Lidé naštvaní

„Nevadí vám to platit?“ zeptal se zakladatel serverů DameJidlo.cz a Rohlik.cz Tomáš Čupr ohledně tak…